Saturday, September 15, 2012

Leftover

Banyak bahan makanan tersedia di peti ais, seperti lebihan makaroni dari juadah beberapa hari lalu. Minced meat, sedikit lada benggala, jagung manis dalam tin, sos prego, mustard..Kalau tak diubah jadi makanan pastinya akan terbuang. Kekadang tu bila pi Giant main tarik je barang, sudahnye tak diguna-guna. Alhamdulillah jalan jugak bila diassemble jadi makaroni bakar, instead of white sauce, hari ni guna sos prego tomato je. Yang pasti kena ada stock cheese macam rumah kda, kalau tak tak boleh nak buat.
 

Mengambil gambar dengan Ipad sangat bergantung kepada pencahayaan. Kalau cahaya bagus seperti di luar rumah baru gambar clear, kalau tak blur je. Tapi Ipad masih tak dapat catch warna asal, so cheese yang kuning, pudar je warnanya.
Oleh kerana mulut dah biasa sangat diajar makan berseosoning, tambah le apa yang patut...janji masuk mulut kunyah boleh kenyang...Kalau tanya pasal healthy or not..memang le tak healthy...Lepas ni pepandai le cari kerja nak pecah kalori....Alhamdulillah gusi bekas cabut gigi dah baik so semalam dapat le'belasah' jamuan jamuan raya, jamuan kekah, jamuan bertunang...macam-macam..Hari ni dok la rumah diam-diam temankan sweetie pie yang tak sihat..Moga anak mama cepat sembuh...Cuti tinggal sehari...

2 comments:

kkida @ 1001resepi said...

uit sodap nor...bebudak le ni diet dema dah habis lari...tak macam kita dulu...:)
semuga gusi cempat sembuh dan maryam juga lekas sembuh...

p/s nor please buang benda kat bawah ni...leceh le...kita bukan robot...hehe...:D

NBK said...

hi hi.nanti try tengok..sebab tak berapa pandai menggodek

lb3f.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Ta5