Thursday, October 27, 2011

Panggil saja kak...:)

Minggu lepas 'ponteng' kelas. Apa kesannya? Baca tak lancar..hi hi. Bukan ponteng sengaja, tapi jaga baby yang tak sihat..Alasan? atau kebetulan? Betul memang baby semput. Ustaz menyambung ayat dari surah Al- Ghasyiyah.."Ye kak, di hujung sana..boleh baca". Aiseh man...duduk hujung rupanya malam ni..dah kena baca dulu..:) So bila bacaan agak lari, ustaz bertanya.." ahh hukum apa tu, macam mana baca nya." Itulah jadinya..belum lulus bab hukum-hukum, yang tau mat jais penyanyi. Now kena tau pasal ikhfaq, idgham, mad jais munfasil Tapi bila ustaz panggil.."Doc..baca" lagi cacau jadinya. Tu lah belajar ilmu 'dunia' bertahun, bersengkang mata, sampai nama yang pendek mak pak bagi, jadi panjang berjela. Segala title dan pangkat nak ikut sama. Bila bab mengaji, rasanya anak di rumah lagi tau dari diri sendiri..So please ustaz, panggil "kak" je lah ya. " Doc" tu dah tinggal kat rumah..hi hi

2 comments:

ida @ 1001resepi said...

mat jais dah allahyarham...al fatehah...doc oh doc...ha pedas camna? idgham maalghunnah...idgham bilaghunnah...:)

NBK said...

haaa..haaa.teran teran

lb3f.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Ta5