Wednesday, November 14, 2007

Updating

Salam,
lama sungguh tak memblogging. Teruk betul bahasa yg aku guna. Hancur. Hopefully DBP wont be unhappy. Sebab apa lama tak memblog? Tak dak mood. Apa dah jadi yek dari cerita ambuyat sampai sekarang? Itu lah malas sgt nak menulis...

August-October
Settling down dari mood holiday. Presented my work so far, commented by Prof. INS - statistical findings. Thus I was advised by Dr.K to add samples. Ai seh man nak kena bela tikus lagi ke...I had enough of these rats...By end october I have completed all additional sample test - MDA aorta, GPX and SOD. Results not yet seen by supervisor. I ll show her tomorrow. Homocysteine wise I may not need to do it by HPLC. Hopefully can get it done at HUKM soon. Please God..I hope can settle this parameter. Immunhisto and the enzymes...entah lah, lagi dipikir lagi sakit jiwa. Hari ni aku pi tengok lagi shida buat staining. Setakat tengok budak darjah satu pun boleh..Buat la..bila lagi nak start? Oh Phd bila la nak abis . Rasa macam tunggu buah tak gugur...

Rumah kuantan wise: Tak settle lagi . bila lah nak settle. Bila lagi depa nak repair. Hari tu dpt jugak stay dua mlm kat rumah baru...tak sabar rasanya nak duk rumah baru, nak buat cantikkkkkkkk cantikkkk best nya. Masalah betul le kalau suka berangan ni. Kerja kat sini tk settle dah pikio camne nak hias rumah...teruk betul..

Kereta wise: Bye bye kelisa. Sedih rasanya berpisah ngan kelisa yg dah banyak berjasa -CBG 4703- dari 2002 sampai 2007. Keta paling lama berbakti kat keluarga ni. Dapat plak keta baru..Hi mak City lama beno dah teman ngidam kat kau..akhirnya daek jugak. Punya la banyak survey rasa nak muntah. Dari keta produa ke proton ke getz ke vios ...ke city ke vios balik..last last city jugakkkkk. Yahoo!

Anak wise : sebenor nya sebok for the last 3 months sebab abg muaz nak periksa UPSR. Sibuk la every week end dengan tusiyen nye...hi teruk betul budak sekarang, belajar nak UPSR ngalah kan nak SPM. Agak nya kalau dulu punya tuisyen mcm sekarang sure teman dah jadi menteri..Tak pe la abg punya pasal mama sacrifice. Abg show great improvement this year. Mama is proud of you. You get to year 6 without a single A, but finally manage to get to PECUTAN program arranged by school specially for those targeted to get 5 A..Dont worry abg, what ever u get mama is proud of u..and i dont expect too much. Masa masih panjang dan I think U can improve more. Anak-anak lain cam biasa le..bila dah extra attention to abg yg lain terbengkalai la skit.

Suprise: I had a miscarriage. LMP on the 14 of September. UPT positive. Yippie. another kid coming along. Dah lama tak de baby. Dah plan nama...issh tak dan dan..tup tup miscarriage on the 3rd of november at 7 weeks. Ayah nampak sedih. Tk pe bang ..kita jaga yg 4 org ni baik baik k. Abg tanam POC kat belakang.. sob ..sob sedih gak first time miscarriage

Puasa and raya: mid sepetember start puasa. Tahun ni bocor 7 hari..hah bila nak ganti nih. Raya di BP. Balik friday sampai selasa. Amboi org batu pahat senyum meleret nampak. mentang mentang raya ngan mak dia. Sian opah raya kat KL je ngan kak da. had a great raya. Raya sampai Kulai. Lalu kg mawi lagi..kih kih entah entah Mawi yg potong rumput tepi jln hari tu. Raya tahun ni lebih meriah...guests lebih ramai..aduh letih nya..tak pe. kan tetamu dtg tu bawa rezeki.

Nurin: i was sad. moga Allah tempat kan beliau di kalangan hambanya yg dikasihi

So I think I have succesfully updating my progress..Oh yeah , progress report jan -jun 2007 dah hantar thru supervisor.

so from now on may be kena update every day.

14 nov 2007 - belajar immunohisto kat biochem dengan shida
13 nov 2007 - complete MDA aorta for PVE60 group
12 nov 2007-read journal and write thesis

Chow!

2 comments:

kakak ika said...

Makteh kata makteh doktor..ya Allah bahasa makteh..hahaha KUANG Kuang..

Dr.N said...

Itu lah saya yang sebenarnya...kuang kuang kuang

lb3f.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Ta5