Tuesday, September 6, 2011

Selamat Bergusti dengan buku-buku and nota

Semalam tarikh keramat..bukan pada kita, tapi pada anak-anak yang mendaftar masuk U lah. Penuh U semalam dengan kereta mak-pak, atok nenek, pakcik-makcik, kakak abang, anak sedara..hantar anak masuk U...Syukurnya dapat masuk U. Syukur lagi kalau dapat buat course yang kita target. So antara ramai-ramai tu nanti adalah yang jadi murid kita. Yang nak jadi doktor....Besar hati mak-pak anak nak jadi doktor..hi hi. Minggu ni berorientasi, minggu depan dah start kelas. Harap harap api panas membara menyala-nyala nak study tu terus hangat sampai sudah. Sesekali bila dalam perjalanan tu rasa mengah , gundah, sesak nafas cepat-cepat jumpa kita...boleh gak kita baca-baca jampi..:0, tiup tiup semangat, bagi-bagi nasihat...Yelah kita sayang kat anak-anak yang baru ni. Macam anak kita lah jugak. So selamat datang ya..and selamat bergelumang dengan buku dan nota..Pleaseee..gear 5 terus ya..no play-play one lahhhh




Pelajr baru mendaftar di bangunan baru...

 Dereta kereta mak pak..yang hantar dengan penuh rasa syukur dan penuh harapan

jalan ke kuliyyah...at least for the next 2 years this will be their 'home'..lepas to pi lah spital..nak sangat jadi doktor pakai white coat and bawak stetoskop..:)


Deretan kereta student..mak pak sayang sangat kat anak, kalu boleh tak nak anak susah langsung masa belajar...Ingat ye anak-anak, kot nanti kawin jangan dok sebok ngan bini je...ish nak juga singgung singgung..:)

2 comments:

cupcakekasih said...

Dulu Dr N masuk MRSM naik apa? Jalan penuh kenangan tu dan kalau dikenang boleh menitik airmata. Jadi, harap2 students baru ni semua bersemangat sampai dapat ijazah dan teruslah berkhidmat kepada masyarakat...sian golonagn marhain yang tak mampu nak pergi hospital bayar....tu. Bagilah yang terbaik utk si marhain...

NBK said...

betul tu cupcakekasih..kita pi mrsm naik bas, tiduq semejid, makan semekut...

lb3f.lilypie.com/TikiBlogger.php/3Ta5