
SESI BERBUKA DI PARIT MAIMUN

yang ni sesuai untuk sapa sapa yang gatal tekak..senang nak cakor

A version of kuah lodeh....yang ni memang best, siap ada cendawan

Sayur campur ni best jugak; mix of kacang panjang, pucuk, suun, carrot, tempe etc...

Another version of ayam masak merah

Ayam masak merak versi wak Kuimah...memang terangkat. Cuma dia guna polistirene...pencemaran alam
Ayam masak merah...tak pedas, sesuai utk kanak-kanak dan dewasa

Tempe goreng kicap

Rojak makan dengan kuah kacang yang mother-In-law buat- Yummy!
Di Parit Maimun (and parit sekitarannya) mereka ada satu tradisi yang baik dipanggil - MUNJUNG
Setiap hujung Ramadhan mereka akan masak banyak banyak dan hantar kepada saudara mara yang lebih tua, bisan, aunties and uncles. Saya suka sebab masa ni kita dapat makan pelbagai style lontong and lauk pauk...Yummy
Comments